Kā izvēlēties elektronisko apmācības kaklasiksnu

Publicēts: okt 24, 2016

Kategorija:

Pirmā lieta, kas jāņem vērā, ir Jūsu suņa izmērs un tā vecums. Elektroniskās apmācības kaklasiksnas Jūs varat izmantot no sešu mēnešu vecuma. Lielākā daļa piedāvāto preču būs piemērotas suņiem svarā no 10 līdz 50 kg. Ļoti mazo suņu šķirņu īpašniekiem, vai, gluži pretēji- ļoti lielo suņu šķirņu (vai arī suņiem ar samazinātu sāpju slieksni) īpašniekiem veicot izvēli ir jābūt vairāk uzmanīgiem, un labāk pārrunāt savu pirkumu ar kvalificētu pārdevēju. Ļoti mazu suni šoks var ievainot, bet tajā pašā laikā, ļoti lielam sunim tas var būt gandrīz nejūtams.

Svarīgs pirkuma rādītājs ir arī diapazons, kurā Jūs vēlaties kontrolēt savu suni ar kaklasiksnas palīdzību. Lielākoties tas ir starp 200 un 1000 metriem. Medību šķirnes darba suņiem Jums vienmēr būtu jāizvēlas kaklasiksnu ar lielāku diapazonu (piem., Bentech D776). Tāpat arī suņiem, kas pārvietojas nelīdzenās vietās. Vienmēr ir jāņem vērā, ka ražotāju norādītais diapazons vienmēr tiek dots ideālos apstākļos, atklātā vietā un labos laika apstākļos.

Iegādājoties kaklasiksnu, vienmēr paturiet prātā, ka pārraidīto impulsu var koriģēt noteiktos šoka stipruma diapazonos atbilstoši suņa izmēram. Vēl viens svarīgs brīdis ir kaklasiksnu funkcijas- skaņas brīdinājumi un vibrācijas. Mūsdienu elektroniskā kaklasiksnas izmanto trīs brīdinājuma līmeņus. Vispirms izmantots tiek skaņas signāls, pēc tam vibrācijas un visbeidzot, elektrostatisks impulss, kas vienmēr ir jānoregulē atbilstoši suņa izmēram, vecuma un suņa veselības stāvoklim. Suns ir ļoti inteliģents un paklausīgs radījums, kas jau ļoti ātri sapratīs doto brīdinājumu laika secību. Ar laiku, apmācībai Jūs izmantosiet tikai pirmos divus signālus.

Vēl citi izvēles parametri ir uztvērēja ūdensizturība un kādā veidā ierīce darbojas. Mūsu mājaslapā kaklasiksnas ir sakārtotas kategorijās un Jūs varat izmantot kaklasiksnu izvēles ceļvedi, lai varēt veikt pareizo izvēli, atbilstoši savām vēlmēm un prasībām.